2016. június 15., szerda

QR QUOTES

A QR QUOTES alapgondolata már évek óta foglalkoztat. Imádok horgolni. A gyerekek mellett kezdtem el újra, és így felnőttként találtam rá a recehorgolásra. Szép geometrikus minta, könnyen adaptálható egy akármilyen pixeles grafika is akár. 

Mindig vannak olyan pillanatok az életemben, amikor szeretném, ha lenne egy jó nagy pólófelirat rajtam, ami mint egy álarc, páncél, betakar, vagy kifejezi a lelkivilágomat. Pl. a "Mom of two" az az érzés számomra, mikor egy pillanatra kiszakadok a két kicsi gyermekem mellől, és pl. egy vonatút alkalmával, vagy egy szórakozóhelyen a kávém mellett nem szeretnék beszélgetni, senkivel, csak úgy ücsörögni. 

Ezeket a "feiratokat" pedig nem direkt módon más arcába vágva képzeltem el, hanem valami finomabb formában, mint a tetováltak testén a jelek, amiket csak ők tudnak, hogy van, mégis erőt adnak nekik, legalábbis én így képzelem. 

Hát így jött a QR-kód, ami elméletileg olvasható, gyakorlatilag azonban csak a viselője tudja, hogy mit rejt. 

A ruhák is ebben a begubózós, kényelmes, lírai szellemben készültek, tiszta pamutból, és lenből, geometrikus szabásvonalakkal.

Az üzenet is többféle lehet, akár egy honlap, vagy márkanév, valójában még egy zeneműre is mutathat a link. Nekem egy kedvenc Fodor Ákos vers volt egy hangulati inspiráció még, a címe: Metaoptika:

"Némelyik árnyék 
jelentőségteljesebb, 
mint ami veti."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése